Tonfisktartar med sesamkex

En utmärkt och snabblagad förrätt med tonfisktartar med wasabikräm på sesamkex. Vi använde sesamkexen från Renée Voltaire.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g tonfisk - färsk, MSC-märkt
  • 1 msk majonnäs - gärna Hellmann’s
  • 1 tsk lime - pressad
  • 0,5 tsk wasabipasta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 12 sesamkex - svarta

Garnering

  • 1 tsk furikakeblandning - eller sesamfrön
  • 0,25 kruka körvel

Gör så här

  1. Skär tonfisken i små tärningar. Rör ihop majonnäs, limesaft och wasabi. Krydda med flingsalt och peppar. Vänd ihop hälften av krämen med tonfisken.

  2. Fördela tartaren på kexen. Klicka över resterande dressing och garnera med furikake och körvel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!