00000

En utmärkt och snabblagad förrätt med tonfisktartar med wasabikräm på sesamkex. Vi använde sesamkexen från Renée Voltaire.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g tonfisk, färsk, MSC-märkt
1 msk majonnäs, gärna Hellmann’s
1 tsk lime, pressad
0,5 tsk wasabipasta
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
12 sesamkex, svarta

Garnering:

1 tsk furikake-blandning, eller sesamfrön
0,25 kruka körvel

10 minuter

Tonfisktartar med wasabikräm på sesamkex – gör så här:

  1. Skär tonfisken i små tärningar. Rör ihop majonnäs, limesaft och wasabi. Krydda med flingsalt och peppar. Vänd ihop hälften av krämen med tonfisken.
  2. Fördela tartaren på kexen. Klicka över resterande dressing och garnera med furikake och körvel.
Kökstips! Fråga i fiskdisken om tonfisken varit fryst. Om inte ska den frysas 3 dygn före.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Tonfisk