Tonfisktartar med lime- och ingefärsvinägrett

00000

Blanda samman tonfisk och vinägretten precis innan den ska serveras så att tonfisken behåller sin röda färg. Den vitnar snabbt när den blandas med citrus.

För 8 person(er)

Ingredienser

150 g tonfisk, färsk

Lime- och ingefärsvinägrett

0,5 lime, rivet skal
1 tsk limesaft, pressad
5 g ingefära, riven, syltad
0,5 dl olivolja
1 krm tabasco
1 vitlök, klyfta, liten, pressad
1 schalottenlök, finhackad
1 krm salt
0,5 krm peppar

Garnering

, tunna strimlor av gurka

Tillbehör

, knäckebröd

1. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en mixer och kör till en jämn och slät dressing.
2. Servering: Skär tonfisken i 1/2 cm stora tärningar. Blanda den med dressingen. Lägg upp på knäckebröd, garnera med gurka och servera direkt.

Fler recept med: Fisk, Övrigt