Tonfisktartar med lime- och ingefärsvinägrett

Blanda samman tonfisk och vinägretten precis innan den ska serveras så att tonfisken behåller sin röda färg. Den vitnar snabbt när den blandas med citrus.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g tonfisk - färsk

Lime- och ingefärsvinägrett

  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 tsk limesaft - pressad
  • 5 g ingefära - riven, syltad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm tabasco
  • 1 vitlök - klyfta, liten, pressad
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar

Garnering

  • gurka - tunna strimlor

Tillbehör

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en mixer och kör till en jämn och slät dressing.

  2. Servering: Skär tonfisken i 1/2 cm stora tärningar. Blanda den med dressingen. Lägg upp på knäckebröd, garnera med gurka och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!