Tonfisksallad med bönor

Tonfisk på burk är alltid bra att ha med ombord. Numera finns det flera olika goda bönsorter på burk och här är det små vita bönor, s k cannelini, som blir lunchrätt i slutet på båtveckan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 410 g cannellinibönor
  • 185 g tonfisk - i vatten
  • 300 g småpotatisar - kokta, kalla eller varma
  • 4 salladslökar - strimlade
  • 1 äpple - urkärnat, i tunna klyftor
  • 0,5 dl persilja - finhackad

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta - pressad

Gör så här

  1. Låt bönorna rinna av och likaså tonfisken. Dela potatisarna och blanda dem i en skål med bönorna och tonfisken i bitar.

  2. Blanda ner strimlade salladslökar, klyftat äpple och finhackad persilja.

  3. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda ner den i salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!