3.13.13.13.13.1

Tonfisksallad med bönor och schalottenlöksvinägrett passar både till middag och lunch. Krutongen finns att köpa färdiga i påse. Eller gör egna av dagsgammalt bröd.

För 4 personer:

Ingredienser

2 burkar tonfisk, i olja (à 200 g), MSC-märkt
2 förpackningar vita bönor, stora (à 380 g)
150 g gröna bönor, färska eller frysta
3 tomater
100 g mâchesallad
1 dl krutonger

Vinägrett:

2 schalottenlökar
2 msk sherryvinäger
1 dl olivolja
2 tsk honung, flytande
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

25 minuter

Tonfisksallad med bönor och schalottenlöksvinägrett – gör så här:

  1. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinägern och låt stå ca 15 min.
  2. Låt tonfisken rinna av. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Snoppa eventuellt de gröna bönorna om färska används. Koka färska bönor i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Koka frysta bönor enligt anvisning på förpackningen. Tärna tomaterna.
  3. Blanda löken med olja och honung. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda tonfisken med de olika bönsorterna, tomater och sallad. Häll över vinägretten och toppa med krutonger.