20 minuter
Tonfisksallad med basilikavinägrett – gör så här:
- Lägg tonfisken i ett durkslag och låt rinna av. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka 6–7 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och halvera äggen.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
- Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg dem i kallt vatten ca 10 min för att mildra smaken. Skär tomaterna i bitar.
- Dressing: Skala och riv vitlöken. Mosa ihop den med 1 krm salt. Lägg basilikabladen i en mixerbägare och tillsätt vitlöksblandningen, 2 msk vinäger, 3 msk olja, 1 msk vatten och eventuellt 1 tsk honung. Mixa samman till en dressing. Används balsamvinäger behövs ingen honung.
- Lägg upp gryn, tomater, lök, sparris, tonfisk, rucola och ägg på ett fat. Ringla över hälften av dressingen och servera resten till.