I annonssamarbete med SöNDAG

00000

Tre burkar tonfisk i veckan innehåller så mycket omega-3 att det kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar. Satsa på den finare sorten. Svarta bönor är en av världens mest antioxidantrika bönor. GI runt 50

För 4 portioner

Ingredienser

1 burk tonfisk i vatten
1 burk svarta bönor
1 burk majs, liten
100 g färsk broccoli
3 tomater
0,3 gurka
0,5 rödlök
100 g babyspenat
100 g groddar, eller skott

DRESSING:

2 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk vatten
2 vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar

1 Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll av vattnet från tonfisken och majsen. Skär broccolin i små buketter och tomaterna och gurkan i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienserna i en stor skål.

2 Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

Fler recept med: Fisk, Sallader, Smalt, Söndag