Tonfiskröra i sallad

Tonfiskröra i gemsallad är god picknickmat. Förbered två olika tonfiskröror. Ta med gemsalladshuvuden och skeda upp rörorna på plats.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Hot tuna

  • 1 burk tonfisk - i vatten (200 g)
  • 2 avokador
  • 1 tomat
  • 1 rödlök - färsk
  • 200 g färskost - naturell
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • 1 tsk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tonfiskröra

  • 1 burk tonfisk - i vatten (200 g)
  • 3 ägg - hårdkokta
  • 1 rödlök - färsk
  • 1 kruka dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs - (Hellmann’s)
  • 2 msk kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 gemsallad

Gör så här

  1. Hot tuna: Låt tonfisken rinna av. Gröp ut fruktköttet ur avokadorna och tärna det. Tärna tomaten. Ansa och finhacka löken.

  2. Blanda färskost, majonnäs, srirachasås och lime. Krydda med salt och peppar. Blanda ner tonfisk och grönsaker.

  3. Röra: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka äggen. Ansa och finhacka löken. Hacka dillen.

  4. Blanda crème fraiche och majonnäs. Blanda i tonfisk, ägg, lök, dill och kapris. Krydda med salt och peppar.

  5. Fördela tonfiskrörorna i salladsblad när de ska ätas.

Recept av Suzanne Ribbing

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!