3.83.83.83.83.8

Tonfiskröra i gemsallad är god picknickmat. Förbered två olika tonfiskröror. Ta med gemsalladshuvuden och skeda upp rörorna på plats.

För 4 personer:

Ingredienser

Hot tuna:

1 burk tonfisk, i vatten (200 g)
2 avokador
1 tomat
1 rödlök, färsk
200 g färskost, naturell
1 msk majonnäs
1 msk srirachasås
1 tsk lime, pressad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tonfiskröra:

1 burk tonfisk, i vatten (200 g)
3 ägg, hårdkokta
1 rödlök, färsk
1 kruka dill
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs, (Hellmann’s)
2 msk kapris
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

4 gemsallad

30 minuter

Tonfiskröror i gemsallad – gör så här

  1. Hot tuna: Låt tonfisken rinna av. Gröp ut fruktköttet ur avokadorna och tärna det. Tärna tomaten. Ansa och finhacka löken.
  2. Blanda färskost, majonnäs, srirachasås och lime. Krydda med salt och peppar. Blanda ner tonfisk och grönsaker.
  3. Röra: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka äggen. Ansa och finhacka löken. Hacka dillen.
  4. Blanda crème fraiche och majonnäs. Blanda i tonfisk, ägg, lök, dill och kapris. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela tonfiskrörorna i salladsblad när de ska ätas.

Recept av Suzanne Ribbing

Fler recept med: Fisk, Picknick, Tonfisk