Recept av Suzanne Ribbing
Tonfiskröra i sallad
Hot tuna
- 1 burk tonfisk - i vatten (200 g)
- 2 avokador
- 1 tomat
- 1 rödlök - färsk
- 200 g färskost - naturell
- 1 msk majonnäs
- 1 msk srirachasås
- 1 tsk lime - pressad
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tonfiskröra
- 1 burk tonfisk - i vatten (200 g)
- 3 ägg - hårdkokta
- 1 rödlök - färsk
- 1 kruka dill
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs - (Hellmann’s)
- 2 msk kapris
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 4 gemsallad
Gör så här
-
Hot tuna: Låt tonfisken rinna av. Gröp ut fruktköttet ur avokadorna och tärna det. Tärna tomaten. Ansa och finhacka löken.
-
Blanda färskost, majonnäs, srirachasås och lime. Krydda med salt och peppar. Blanda ner tonfisk och grönsaker.
-
Röra: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka äggen. Ansa och finhacka löken. Hacka dillen.
-
Blanda crème fraiche och majonnäs. Blanda i tonfisk, ägg, lök, dill och kapris. Krydda med salt och peppar.
-
Fördela tonfiskrörorna i salladsblad när de ska ätas.