00000

En lättlagad pastarätt som går att tillaga även under gång – om det inte är alltför stor sjöhävning. Har du ingen persilja är det inte hela världen. Ta då gräslök eller någon torkad ört i stället.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 burk tonfisk i olja
1 knipplök, eller liten gul lök, finhackad
lök
2 vitlöksklyfta, finhackad
25 g soltorkade tomater, finhackade
2 krm svartpeppar, grovmald
2 krm salt
300 g gröna ärter
1 dl persilja, finhackad

tillbehör

2 pasta, kokt
1 pkt kapris

Tonfiskpasta – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna. Öppna tonfiskburken och häll lite av oljan i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och soltorkad tomat i ca 2 min.
  2. Blanda ner tonfisk och dela den i bitar. Peppra och salta. Häll av vattnet från ärterna och vänd ner dem samt finhackad persilja. Låt alltsammans bli varmt, men rör inte om för mycket för då blir det mosigt. Servera direkt med kokt pasta och kapris.