00000

Recept på cannelloni med tonfisk. Färska lasagneplattor är lätta att göra fyllda rullar av.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 burkar tonfisk i olja, (á 185 g)
1 gul lök
140 g färsk spenat
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
250 g körsbärstomater
200 g färska lasagneplattor
125 g mozzarellaost

Tillbehör

200 g blandad sallad
50 g bröd per portion

20 min + 25 min i ugn

Cannelloni med tonfisk – gör så här:

  1. Öppna tonfiskburkarna och häll av 2 msk av oljan i en stekpanna. Skala och finhacka löken. Ansa spenaten.
  2. Hetta upp oljan i stekpannan och fräs löken på strax över medelvärme ca 2 min. Blanda ner tonfisken och fördela den lite med en stekspade. Fräs ca 1 minut. Salta och peppra. Blanda ner spenaten oc h stek ca 2 min, så att den mjuknar. Blanda om och ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna. Dela lasagneplattorna. Lägg 2–3 msk tonfiskblandning på varje och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna bredvid var­andra i en smord ugnssäker form.
  4. Fördela körsbärstomaterna ovanpå och strö på tärnad mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med sallad och bröd.
Fler recept med: Italienskt, Pasta, Tonfisk