Tonfiskcannelloni

Färska lasagneplattor är lätta att  göra fyllda rullar av.

20 min + 25 min i ugn

1. Öppna tonfiskburkarna och häll av 2 msk av oljan i en stekpanna. Skala och finhacka löken. Ansa spenaten.
2. Hetta upp oljan i stekpannan och fräs löken på strax över medelvärme ca 2 min. Blanda ner tonfisken och fördela den lite med en stekspade. Fräs ca 1 minut. Salta och peppra. Blanda ner spenaten oc h stek ca 2 min, så att den mjuknar. Blanda om och ställ åt sidan.
3. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna. Dela lasagneplattorna. Lägg 2–3 msk tonfiskblandning på varje och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna bredvid var­andra i en smord ugnssäker form.
4. Fördela körsbärstomaterna ovanpå och strö på tärnad mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med sallad och bröd.

Recept från