Tonfiskbullar med yoghurtsås

Vanlig tonfisk i vatten på burk blir jättegoda små bullar som känns lyxigare än de är.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 potatis - stor, kokt
  • 1 burk tonfisk - i vatten (150 g)
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 1 tsk ingefära - färsk, riven
  • 2 tsk lime - pressad
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tsk olja - till stekning

Sås

  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 tsk lime - pressad
  • 1 krm ingefära - riven
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 300 g ris - kokt
  • 1 salladslök - strimlad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och låt den svalna så att den går att hantera. Skala den och riv den på rivjärn eller pressa genom potatispress. Blanda den i en skål med avrunnen tonfisk, vitlök, ingefära, limesaft, peppar, salt och äggula. Blanda om till en jämn smet.

  2. Rulla små bollar och rulla dem i ströbröd. Stek dem i olja på medelhög värme ca 4 min tills de får färg runt om.

  3. Blanda samman ingredienserna till såsen och låt den vara kall.

  4. Servera tonfiskbullarna med kall yoghurtsås, kokt ris och lite strimlad salladslök. Ca 445 kcal per portion, varav ca 10 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!