Tonfisk på sicilianskt vis

Tonfisk är lyxigt även på Sicilien. Passa noga så att fisken inte blir helt genomstekt och torr.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 1 gul lök - liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 basilika - kruka
  • 1 pkt mynta - blad
  • 1,5 dl vitt vin - torrt
  • 4 tonfisk - skivor
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 3 msk kapris
  • 50 g svarta oliver - urkärnade

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem. Hacka lök och vitlök, basilika och mynta.

  2. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor traktörpanna. Tillsätt tomaterna och hälften av kryddorna och fräs en kort stund. Häll i vinet och koka några minuter. Salta och peppra och lägg i tonfiskskivorna. Sjud under lock ca 5 min. Vänd skivorna en gång under tiden. Garnera med kapris, resten av det kryddgröna och ev urkärnade oliver. Servera gärna med flingsalt.

LÄS OCKSÅ: Reseguide till Sicilien – ön som bjuder på det bästa av Italien

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!