Tonfisk med ananas, sesammajo och friterad sötpotatis

Grilla bara tonfisken någon minut på varje sida så blir den riktigt saftig. Om man inte vill fritera går det även bra att rosta sötpotatisstrimlorna i ugnen.

1 timme

Tonfisk med ananas, sesammajo och friterad sötpotatis – gör så här:

  1. Salsa: Ansa och skär bort skalet på ananasen. Dela den på längden och skär i två delar. Skär bort mittstocken, skiva ananasen tunt. Finstrimla salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ananas, chili, salladslök och limesaft.
  2. Sesammajonnäs: Blanda majonnäs, limesaft, sesamolja och salt.
  3. Sötpotatis: Skala och finstrimla sötpotatisen. Värm oljan till 180 grader. Fritera i omgångar tills den är riktigt krispig. Låt rinna av på hushållsapper. Strö på salt.
  4. Skär tonfisken i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla den med olja. Strö på salt och peppar. Grilla fisken ca 2 min på varje sida. Skär citronerna i halvor och grilla dem ca 1 minut på varje sida.
  5. Blanda ananassalladen med rucola och lägg på fisken. Servera med sötpotatis, sesammajonnäs och grillad citron.

Recept från