1 timme
Tonfisk med ananas, sesammajo och friterad sötpotatis – gör så här:
- Salsa: Ansa och skär bort skalet på ananasen. Dela den på längden och skär i två delar. Skär bort mittstocken, skiva ananasen tunt. Finstrimla salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ananas, chili, salladslök och limesaft.
- Sesammajonnäs: Blanda majonnäs, limesaft, sesamolja och salt.
- Sötpotatis: Skala och finstrimla sötpotatisen. Värm oljan till 180 grader. Fritera i omgångar tills den är riktigt krispig. Låt rinna av på hushållsapper. Strö på salt.
- Skär tonfisken i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla den med olja. Strö på salt och peppar. Grilla fisken ca 2 min på varje sida. Skär citronerna i halvor och grilla dem ca 1 minut på varje sida.
- Blanda ananassalladen med rucola och lägg på fisken. Servera med sötpotatis, sesammajonnäs och grillad citron.