DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Mutti

Tomteröd sill i tomatsås

Inlagd sill trivs i tomatsällskap. Solmogna finkrossade tomater och vit balsamvinäger ingår i såsen som får sjuda samman och kallna innan sillen läggs i.

Gör så här:

  1. Blanda Mutti Polpa finkrossade tomater med vinäger, socker, krossade pepparkorn, lagerblad och citronskal i en vid kastrull. Låt sjuda utan lock till ca 4 dl återstår. Rör om då och då under tiden så att det inte fastnar i botten av kastrullen
  2. Skala och finstrimla löken och blanda ner den i den färdigkokta såsen. Låt kallna.
  3. Häll av sillen i ett durkslag och låt den rinna av. Skär filéerna i bitar.
  4. Blanda ner sillbitar samt grovhackad basilika i den kalla såsen och låt den stå i kylen fram till servering. Strö över extra basilika, rivet citronskal och nymald svartpeppar strax före servering. Sillen i sin goda tomatsås passar fint tillsammans med andra sillinläggningar på julbordet.

Recept från