3.73.73.73.73.7

Recept på god och naturligt glutenfri tomtegröt. Risgrynsgröt, eller tomtegröt som den också kallas både mättar och värmer gott. Servera gärna rivet äpple och kanel till tomtegröten.

För 6 personer

Ingredienser

Tomtegröt

3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk smör
3 dl ris, rundkornigt
1 kanelstång
1 l mjölk

Recept: Tomtegröt, Risgrynsgröt

  1. Koka upp vattnet med salt och smör i en gryta.
  2. Tillsätt ris och kanelstång och rör om. Koka under lock tills vattnet kokat in, ca 10 min.
  3. Späd med mjölk under omrörning och låt gröten precis koka upp. Lägg på ett lock och sjud gröten på svag värme tills den tjocknat och grynen är mjuka.

 

Så gör du risgrynsgröt (tomtegröt) i ugn:

 

Fler recept med: Frukost, Jul, Övrigt