4.24.24.24.24.2

Tomattarte blir sommarens läckraste förrätt med tomater och vackra blommor. Välj dina favoritcharkuterier till.

För 8 personer:

Ingredienser

250 g smördeg, kyld
350 g tomater, i olika färger och storlekar
100 g manchegoost
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
200 g färskost, naturell
0,5 dl gräslök, finhackad
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Garnering:

ätbara blommor, t ex tagetes
basilikablad

Tillbehör:

400 g serranoskinka
spanska oliver

10 minuter + 30 minuter i ugn

Tomattarte – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 °. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp degen så att det bildas en kant.
  2. Skär tomaterna i skivor. Riv manchegon. Kärna ur och finstrimla chilin. Bred färskosten på smördegsbottnen. Strö på chili, gräslök och manchego. Lägg på tomatskivorna. Ringla över olja och strö på flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med ätbara blommor och basilika. Servera tarten med skinka och oliver.

 

Fler recept med: Buffémat