Tomattarte med kronärtskockor och räkor

En lyxig förrätt med spännande råvaror som räkor och kronärtskockor där tomat, parmesan och basilika ger en omisskännlig italiensk touch!
Allt om Mat
Foto: Piermichele

Tomattarte med kronärtskockor och räkor

  • 250 g passerade tomater - Muttis PASSATA
  • 100 g parmigiano reggiano
  • 1 st ägg
  • 1 st potatis
  • 4 st kronärtskockor
  • 4 st räkor - stora
  • specialvetemjöl
  • basilika
  • 1 msk extra jungfruolivolja
  • solrosolja - för fritering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka löken och bryn den i extra jungfruolivolja med en vitlöksklyfta och 2-3 basilikablad. Tillsätt potatisen som skurits i kuber och Muttis PASSATA passerade tomater. Krydda med salt och peppar och låt det hela sjuda i 10 minuter och låt det sedan svalna.

  2. Rensa kronärtskockorna och ta bort de hårda och grova partierna. Skär kronärtskockorna sedan i relativt stora bitar och låt bitarna koka i saltat vatten i cirka 15 minuter. Mixa sedan kronärtskocksbitarna ordentligt så det blir som en mjuk kräm.

  3. Till den avsvalnade tomatblandningen tillsätts ägget och parmesanen och sedan mixas även det till en slät konsistens. Lägg tomatblandningen i 4 enportionsskålar/formar och låt dessa formar koka i ett vattenbad under 45 minuter vid 140 grader (för att kontrollera koktiden gör tandpetartestet).

  4. Skär de återstående av kronärtskockorna i tunna skivor och fritera dessa i solrosolja. Skala räkorna och vänd dem i mjöl, för att sedan fritera dem på hög värme i solrosoljan. 

  5. Servera genom att på varje tallrik, först bre ut ett lager av kronärtskockskrämen, lägg sedan tomattarte i mitten och garnera tallriken med en friterad räka samt några skivor av de friterade kronärtskockorna

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!