00000

En lyxig förrätt med spännande råvaror som räkor och kronärtskockor där tomat, parmesan och basilika ger en omisskännlig italiensk touch!

För 4 portioner

Ingredienser

Tomattarte med kronärtskockor och räkor

250 g passerade tomater, Muttis PASSATA
100 g parmigiano reggiano
1 st ägg
1 st potatis
4 st kronärtskockor
4 st räkor, stora
specialvetemjöl
basilika
1 msk extra jungfruolivolja
solrosolja, för fritering
Salt och peppar

60-120 min

Så här gör du:

Hacka löken och bryn den i extra jungfruolivolja med en vitlöksklyfta och 2-3 basilikablad. Tillsätt potatisen som skurits i kuber och Muttis PASSATA passerade tomater. Krydda med salt och peppar och låt det hela sjuda i 10 minuter och låt det sedan svalna.

Rensa kronärtskockorna och ta bort de hårda och grova partierna. Skär kronärtskockorna sedan i relativt stora bitar och låt bitarna koka i saltat vatten i cirka 15 minuter. Mixa sedan kronärtskocksbitarna ordentligt så det blir som en mjuk kräm.

Till den avsvalnade tomatblandningen tillsätts ägget och parmesanen och sedan mixas även det till en slät konsistens. Lägg tomatblandningen i 4 enportionsskålar/formar och låt dessa formar koka i ett vattenbad under 45 minuter vid 140 grader (för att kontrollera koktiden gör tandpetartestet).

Skär de återstående av kronärtskockorna i tunna skivor och fritera dessa i solrosolja. Skala räkorna och vänd dem i mjöl, för att sedan fritera dem på hög värme i solrosoljan. Servera genom att på varje tallrik, först bre ut ett lager av kronärtskockskrämen, lägg sedan tomattarten i mitten och garnera tallriken med en friterad räka samt några skivor av de friterade kronärtskockorna

Fler recept med: Gryta