Tomatsoppa

44444

Recept på tomatsoppa. Potatis och morot behöver koka lite längre, så de kokas först i vattnet. Tar du rotselleri istället för stjälkselleri ska den också kokas med från början. Dryga ut och piffa till med fler skafferifynd så blir den ännu matigare.

För 4 personer:

Ingredienser

150 g potatis
1 morot
1 liter vatten
1 gul lök, liten
1 vitlöksklyfta
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 stjälkar selleri
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater, (400 g)
1 burk körsbärstomater, (400 g)
2 krm salt
1 dl risoni, eller röda linser

Tillbehör:

rostade pumpakärnor
finhackad grön paprika

25 minuter

Tomatsoppa – gör så här:

  1. Skala potatis och morot och skär i bitar. Koka i vattnet i en gryta under lock ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Ansa och strimla sellerin. Lägg grönsakerna i soppan och tillsätt buljongtärningarna. Sjud under lock ca 5 min.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna och koka ca 2 min. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt körsbärstomaterna. Krydda med salt.
  3. Koka risonin separat enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner i soppan vid servering. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna på låg värme. Strö dem och paprika över varje portion soppa.

Soppor är lätta att dryga ut med till exempel kokt ris, pasta eller nudlar.