Tomatsoppa med vitlöksbröd

En smakrik soppklassiker serverad med vitlöksdoftande bröd.

25 min

Tomatsoppa med vitlöksbröd

1. Vitlöksbröd: Sätt ugnen på 275 grader. Halvera vitlöken med skalet på. Stek den med snittytan nedåt i olja i en stekpanna på svag värme tills löken mjuknat, ca 10 min. Skär brödet i skivor men inte helt igenom. Blanda smör och persilja.

2. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen och mosa dem lätt med en kniv. Blanda vitlök och persiljesmör. Fördela smöret i skårorna i brödet.

3. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera brödet mitt i ugnen ca 5 min.

4. Tomatsoppa: Tärna tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs tomater, chili och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt passerade tomater och vatten och låt koka utan lock ca 5 min. Blanda i basilikan och krydda med salt och peppar.

5. Häll upp soppan och droppa över 1 msk olja. Garnera med basilika och servera med vitlöksbröd.

Recept från