Tomatsoppa med pepparrotskräm

Recept på krämig tomatsoppa med pepparrotskräm.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 7 dl vatten
  • 2 burkar tomater - krossade (á 400 g)
  • 1 dl chilisås
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk pepparrotsvisp på tub
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 baguette - gärna surdegsbaguette
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp vatten, krossade tomater, chilisås och buljongtärningar i en kastrull.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Fräs lök och vitlök mjuka i 2 msk olja 
i en gryta 3–5 min.

  4. Tillsätt buljongen till grytan, låt koka 
5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla och strö över persiljan.

  5. Servera med pepparrotsvisp och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!