Tomatsoppa med pepparrotskräm
Recept på krämig tomatsoppa med pepparrotskräm.
Ingredienser
- 7 dl vatten
- 2 burkar tomater - krossade (á 400 g)
- 1 dl chilisås
- 3 tärningar hönsbuljong
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk pepparrotsvisp på tub
- 0,5 kruka persilja
- 1 baguette - gärna surdegsbaguette
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Koka upp vatten, krossade tomater, chilisås och buljongtärningar i en kastrull.
-
Skala och finhacka lök och vitlök.
-
Fräs lök och vitlök mjuka i 2 msk olja i en gryta 3–5 min.
-
Tillsätt buljongen till grytan, låt koka 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla och strö över persiljan.
-
Servera med pepparrotsvisp och bröd.