Tomatsoppa med majs och bacon

Majs i soppan gör den extra matig, lite krispig och behagligt söt i smaken. Servera soppan med ett gott nybakat bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 1 vitlök - klyfta
  • 1 msk olivolja
  • 400 g tomater - krossade
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 msk timjan - färsk, hackad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 tomater
  • 385 g majskorn

Tillbehör

  • timjan - färsk
  • bröd
  • 1 bacon - knaperstekt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, timjan, socker och peppar. Låt koka 10 min.

  2. Tärna tomaterna. Tillsätt dem i soppan samt avrunna majskorn. Hetta upp soppan.

  3. Servera soppan med knaperstekt bacon, färsk timjan och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!