Tomatsoppa med lime och avokado

Mexikoinspirerad soppa med avokado, lime och koriander. Här serveras den varm, men den är också god kyld en varm sommardag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tomatsås - (satser, se basrecept)
  • 1 lime - saft och rivet skal
  • 1 tsk salt

Avokadocrème

  • 2 avokador
  • 4 msk rapsolja
  • 1 kruka koriander - färsk (3–4 msk skuren)
  • 2 krm salt
  • 1 krm tabasco - (ev)

Gör så här

  1. Blanda tomatsås, limesaft och skal i en kastrull och koka upp.

  2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt.

  3. Skala, dela, kärna ur och mosa eller mixa avokadorna med oljan. Tillsätt finhackad koriander, smaka av med salt och ev tabasco. Servera soppan med en klick avokadocrème.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!