Tomatsoppa med kycklingfrikadeller

Recept på tomatsoppa med kycklingfrikadeller. Koka pastan i soppan precis före servering, eftersom den sväller.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfärs - gärna ekologisk
  • 100 g parmesan
  • 1 kruka basilika
  • 250 g broccoli - färsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 200 g pasta - gärna en liten sort
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finriv hälften av osten. Finhacka hälften av basilikan. Blanda färsen med ost, basilika, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till små runda bollar.

  2. Finhacka stjälken på broccolin. Bryt resten i små buketter. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Fräs broccolistjälk, lök och vitlök i 1 msk olja ca 2 min. Häll över krossade tomater och 1 liter vatten. Tillsätt buljongtärningarna, krydda med 1 tsk salt och låt koka upp. Lägg i kycklingbollarna och låt koka ca 5 min.

  4. Ta upp kycklingbollarna med en hålslev och lägg pastan i soppan. Koka enligt anvisning på förpackningen. Blanda i broccolibuketterna när ca 2 min återstår av koktiden.

  5. Grovriv resten av osten och riv resterande basilika i bitar. Lägg tillbaka bollarna i soppan. Droppa 1 msk olja över soppan och servera med ost och basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!