Tomatsoppa med kycklingfrikadeller

00000

Recept på tomatsoppa med kycklingfrikadeller. Koka pastan i soppan precis före servering, eftersom den sväller.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g kycklingfärs, gärna ekologisk
100 g parmesanost
1 kruka basilika
250 g broccoli, färsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, (400 g)
2 hönsbuljongtärningar
200 g pasta, gärna en liten sort
olivolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Tomatsoppa med kycklingfrikadeller – gör så här:

  1. Finriv hälften av osten. Finhacka hälften av basilikan. Blanda färsen med ost, basilika, 1/2 tsk salt och
    1 krm peppar. Forma till små runda bollar.
  2. Finhacka stjälken på broccolin. Bryt resten i små buketter. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs broccolistjälk, lök och vitlök i 1 msk olja ca 2 min. Häll över krossade tomater och 1 liter vatten. Tillsätt buljongtärningarna, krydda med 1 tsk salt och låt koka upp. Lägg i kycklingbollarna och låt koka ca 5 min.
  4. Ta upp kycklingbollarna med en hålslev och lägg pastan i soppan. Koka enligt anvisning på förpackningen. Blanda i broccolibuketterna när ca 2 min återstår av koktiden.
  5. Grovriv resten av osten och riv resterande basilika i bitar. Lägg tillbaka bollarna i soppan. Droppa 1 msk olja över soppan och servera med ost och basilika.