I annonssamarbete med MUTTI

00000

En värmande, smakrik tomatsoppa som är perfekt för en lite lyxigare lunch eller lättare middag - servera med crostini för lite extra matighet!

För 5 portioner

Ingredienser

Tomatsoppa med crostini

1 gul lök
1 morot
1 stjälkselleri
jungfruolivolja
1 knippe basiliska
250 g finkrossade tomater, Muttis Polpa
salt
peppar
4 skivor vitt bröd, dygnsgammalt
oregano

30 min

Tomatsoppa med crostini

Hacka löken, moroten och selleristjälken. Bryn grönsakshacket i jungfruolivolja i kastrullen och tillsätt ett litet knippe färsk basilika. Häll i Muttis POLPA finkrossade tomater och salta samt peppra.

Låt det hela sjuda i cirka 15 minuter. Medan soppan sjuder, skär brödet i tärningar, och krydda brödtärningarna med oregano, salt,  lite extra jungfruolivolja och grilla tärningarna i ugnen i 5 minuter.

Servera soppan varm, lägg i några crostini och ringla lite extra jungfruolivolja över.

Fler recept med: Mutti, Soppa