Tomatsoppa med crostini

En värmande, smakrik tomatsoppa som är perfekt för en lite lyxigare lunch eller lättare middag - servera med crostini för lite extra matighet!
Allt om Mat
Foto: Piermichele

Tomatsoppa med crostini

  • 250 g tomater - finkrossade Muttis Polpa
  • 1 gul lök
  • 1 stjälkselleri
  • 1 morot
  • 1 knippa basilika
  • 4 skivor vitt bröd - dygnsgammalt
  • jungfruolivolja
  • oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka löken, moroten och selleristjälken. Bryn grönsakshacket i jungfruolivolja i kastrullen och tillsätt ett litet knippe färsk basilika. Häll i Muttis POLPA finkrossade tomater och salta samt peppra. Låt det hela sjuda i cirka 15 minuter. Medan soppan sjuder, skär brödet i tärningar, och krydda brödtärningarna med oregano, salt,  lite extra jungfruolivolja och grilla tärningarna i ugnen i 5 minuter. Servera soppan varm, lägg i några crostini och ringla lite extra jungfruolivolja över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!