Tomatsoppa med cappuccinoskum

Det goda mjölkskummet ger den enkla soppan en lyxigare vardagskänsla. En smal lunch för den som räknar kalorier.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - hackad, gul
  • 1 vitlök - klyfta, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 burk tomater - passerade (400 g)
  • 2 buljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

  • 2 dl mjölk - lätt

Tillbehör

  • parmesanmuffins

Gör så här

  1. Fräs löken i olja.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna till soppan, utom toppingen, och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka upp mjölken, vispa den kraftigt under tiden så att ett fast skum bildas. Servera soppan med mjölkskummet och parmesan- muffins eller brytbröd. Recept på parmesanmuffins hittar du här: https://alltommat.se/recept/parmesanmuffins-2/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!