Blir det tomatsoppa över är den perfekt att spara till nästa dags lunchlåda.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 gul lök finhackad
2 msk olivolja
4 tomater stora
1 pkt krossade tomater med basilikasmak (500 g)
0,5 basilikablad kruka
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
2 tsk råsocker
1 krm svartpeppar nymald

Tomatsoppa – gör så här:

  1. Fräs lök i olivolja i en gryta. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 1 minut. Dra av skalet, dela dem mitt itu.
  2. Mixa tomater, lök och basilika i en mixer till slät puré. Koka upp mixen tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna.
  3. Smaka av med salt, råsocker och peppar. Låt koka ca 5 min. Servera med fullkornsgrissini.
Fler recept med: Grönsaker, Soppa