Tomatsoppa

Blir det tomatsoppa över är den perfekt att spara till nästa dags lunchlåda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 gul lök - finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 4 tomater - stora
  • 1 pkt tomater med basilikasmak - krossade (500 g)
  • 0,5 basilikablad - kruka
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk råsocker
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Fräs lök i olivolja i en gryta. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 1 minut. Dra av skalet, dela dem mitt itu.

  2. Mixa tomater, lök och basilika i en mixer till slät puré. Koka upp mixen tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna.

  3. Smaka av med salt, råsocker och peppar. Låt koka ca 5 min. Servera med fullkornsgrissini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!