00000

Enkla smördegssnurror fyllda med tomatröra. Dessa går också att göra med pesto eller tapenad.

För 24 rullar

Ingredienser

Tomatröra

1 lök, liten, gul
1 vitlök, klyfta
3 tomater, mogna
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk tomatpuré
1 smördegsplatta, fryst

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Stek lök och vitlök i olivolja på låg värme 1-2 min i en kastrull.
Tillsätt tomater, salt, socker, peppar och tomatpuré. Låt det koka ihop tills nästan all vätska försvunnit under omrörning.
2. Passera genom en sil och låt det sedan koka ihop ytterligare några minuter till en puréliknande konsistens. Låt svalna.
3. Sätt ugnen på 200°. Halvtina smördegsplattan och kavla ut den till 17×25 cm stor platta.
Bred på tomatröra och rulla ihop ganska löst. Lägg rullen i
plastfolie i frysen ca 1 tim, så går det lättare att skära. Skär rullen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 min.

Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Smårätter