Tomatsill med sherry

Inläggningen görs på matjessill och sherryn ska vara söt. En populär sill till midsommarbordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 matjessillfiléer
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk söt sherry
  • 3 msk matjessillspad
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 purjolök - finhackad
  • 1 dl dill - finhackad
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Tag upp sillfiléerna och skär dem i cm-breda bitar.

  2. Rör samman tomatpuré, vinäger, sherry och sillspad. Rör ner oljan lite i taget. Blanda ner purjo och dill. Smaka av med cayenne och salt.

  3. Blanda ner sillbitarna och låt sillen stå kallt 1 dygn före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!