Tomatsåsens dag – så enkelt gör du den fyllig och smakrik

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk olivolja
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 tsk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 kvist timjan - färsk
  • 1 kvist rosmarin - färsk
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Skala och krossa vitlöksklyftan. Värm vitlöken i olja i en kastrull. När vitlöken börjar ta färg tillsätts pepparkorn, socker, lagerblad, timjan och färska örter. Låt fräsa ca 1 minut och tillsätt därefter tomaterna. Mosa lätt.

  2. Låt koka under lock ca 30 min. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!