Tomatsås

De färdiga köttbullarna värms snabbt i tomatsås. Till serveras couscous och rivna morötter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 sats köttbullar - stekta

Tomatsås

  • 1 lök - liten, gul
  • 1 vitlök - klyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • 400 g tomater - hela
  • 0,5 tärning hönsbuljong - eller grönsaksbuljong
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 1,5 dl couscous
  • 2 morötter

Gör så här

  1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt tomater, buljongtärning, peppar och eventuellt salt. Låt såsen koka i ca 5 min.

  2. Mixa eventuellt såsen slät med mixerstav. Lägg i köttbullarna och värm dem i såsen ca 5 min. Servera med couscous och rivna morötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!