Tomatsås

Servera såsen till kokt pasta, ris, stekt fisk, stekta kött-, färs- och korvrätter. Löken tillagas för sig, så att den inte blir sönderkokt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - stor gul
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk tomater - (400 g) krossade
  • 0,75 dl vin - torrt vitt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl basilika - eller oreganoblad

Gör så här

  1. Skala, hacka och fräs löken mjuk i olja i en gryta ca 5 min.

  2. Koka upp tomater och vin i en kastrull. Krydda med socker, salt och peppar. Skala och krossa vitlöksklyftan. Lägg den i tomatsåsen.

  3. Koka upp såsen under omrörning och sjud under lock ca 20 min.

  4. Ta upp och kasta vitlöksklyftan. Tillsätt löken. Toppa såsen med färska örter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!