Tomatsås

En lite grov tomatsås som tillsammans med kokt pasta blir en god rätt i all sin enkelhet.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 kg tomater - röda
  • 1 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 sardeller
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk rårössocker
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk tomatpuré

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • basilika
  • parmesan

Gör så här

  1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellerna.

  2. Fräs lök, vitlök och sardeller i olja ca 1 minut.

  3. Tillsätt tomater, vin, salt, socker, peppar och tomatpuré och låt sjuda utan lock ca 10 min.

  4. Koka pastan och servera med den varma tomatsåsen, finhackad basilika och hyvlad parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!