00000

En lite grov tomatsås som tillsammans med kokt pasta blir en god rätt i all sin enkelhet.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo tomater, röda
1 gul lök, liten
1 vitlöksklyfta
3 sardeller
1 msk olivolja
1 dl rött vin
1,5 tsk salt
2 tsk rårörsocker
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk tomatpuré

Tillbehör:

300 g pasta
basilika
parmesanost

20 minuter

Tomatsås – gör så här:

  1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellerna.
  2. Fräs lök, vitlök och sardeller i olja ca 1 minut.
  3. Tillsätt tomater, vin, salt, socker, peppar och tomatpuré och låt sjuda utan lock ca 10 min.
  4. Koka pastan och servera med den varma tomatsåsen, finhackad basilika och hyvlad parmesan.