Tomatsallad med räkor och dragon

00000

Recept på tomatsallad med räkor och dragon. Tillsammans med avokado, räkor, trädgårdskrasse, brödkrisp och dragonmajonnäs blir tomatsalladen en mättande lunch eller middag.

För 2 personer:

Ingredienser

2 ägg
2 skivor levainbröd stora
2 msk smör
500 g räkor frysta stora, tinade
500 g tomater
2 dl linser kokta, gröna eller svarta
1 påse blandad sallad (80 g)
2 dragonkvistar

Dragonmajonnäs:

1 äggula
1 msk dragonvinäger
2 dragonkvistar
2 krm salt
2 dl rapsolja eller solrosolja
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter

Tomatsallad med räkor och dragon — gör så här:

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och sjud äggen ca 6 min. Spola dem med kallt vatten. Riv brödet i bitar och stek det frasigt i smör. Skala räkorna.
  2. Skiva tomaterna och lägg upp dem på ett stort fat varvat med sallad, linser och brödkrutonger. Skala och halvera äggen och lägg dem överst. Repa över dragonblad.
  3. Dragonmajonnäs: Lägg äggulan i botten på en mixerkanna med vinäger, repade dragonblad och salt. Häll på oljan. Sätt ner mixerstaven i botten och mixa ihop till en majonnäs. Krydda med peppar. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha den -tunnare. Servera majonnäsen till salladen.