Tomatsallad med räkor och dragon

Recept på tomatsallad med räkor och dragon. Tillsammans med avokado, räkor, trädgårdskrasse, brödkrisp och dragonmajonnäs blir tomatsalladen en mättande lunch eller middag.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 skivor levainbröd - stora
  • 2 msk smör
  • 500 g räkor - frysta stora, tinade
  • 500 g tomater
  • 2 dl linser - kokta, gröna eller svarta
  • 1 påse sallad - blandad (80 g)
  • 2 dragonkvistar

Dragonmajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk dragonvinäger
  • 2 dragonkvistar
  • 2 krm salt
  • 2 dl rapsolja - eller solrosolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och sjud äggen ca 6 min. Spola dem med kallt vatten. Riv brödet i bitar och stek det frasigt i smör. Skala räkorna.

  2. Skiva tomaterna och lägg upp dem på ett stort fat varvat med sallad, linser och brödkrutonger. Skala och halvera äggen och lägg dem överst. Repa över dragonblad.

  3. Dragonmajonnäs: Lägg äggulan i botten på en mixerkanna med vinäger, repade dragonblad och salt. Häll på oljan. Sätt ner mixerstaven i botten och mixa ihop till en majonnäs. Krydda med peppar. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha den -tunnare. Servera majonnäsen till salladen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!