Tomatsallad med hallon, basilika och chèvrekräm

00000

Recept på tomatsallad med hallon, basilika och chèvrekräm. Tomaternas fruktiga smak förstärks med hallon. Pepprig tagetes är gott till, antingen små hela blommor eller blombladen från större.

För 4 personer som förrätt:

Ingredienser

300 g tomater, små, i olika färger
150 g hallon
4 basilikakvistar
2 krm flingsalt
100 g chèvreost
1 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

ätliga blommor och blad, t ex tagetes, ringblomma, krasse eller gurkört

10 minuter

Tomatsallad med hallon, basilika och chèvrekräm — gör så här:

  1. Skär tomater och hallon i bitar och blanda med olja, repade basilikablad och salt.
  2. Mixa eller mosa getosten med crème fraichen. Bred ut krämen på fyra tallrikar och fördela salladen över. Garnera med blommor och blad. Krydda med peppar.
Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Övrigt, Sallader