Tomatsallad med gräslök och persilja  

00000

Tomatsallad med gräslök och persilja innehåller tomater i blandade färger och storlekar och är ett fint inslag på buffébordet. Denna sallad smakar ljuvligt ihop med färska örter och senapsdressing.  

För 6 personer:

Ingredienser

500 g tomater, blandade
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Dressing:

0,5 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

10 minuter

Tomatsallad med gräslök och persilja  – gör så här:

  1. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg på ett fat. Klipp över gräslök och persilja. Krydda med flingsalt och peppar.
  2. Dressing: Skala och pressa vitlöken. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl och häll dressingen över tomaterna.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta – fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:

Fler recept med: Grönsaker, Sallader