Tomatsallad med gräslök och persilja  

Tomatsallad med gräslök och persilja innehåller tomater i blandade färger och storlekar och är ett fint inslag på buffébordet. Denna sallad smakar ljuvligt ihop med färska örter och senapsdressing.  
Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 500 g tomater - blandade
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg på ett fat. Klipp över gräslök och persilja. Krydda med flingsalt och peppar.

  2. Dressing: Skala och pressa vitlöken. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl och häll dressingen över tomaterna.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!