2.42.42.42.42.4

Tomatsallad med avokado är en fräsch sallad på buffébordet. Genom att tomaterna saltas ur får de mer koncentrerad smak. Avokadorna ger salladen lite krämighet.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

1 kilo tomater, olika former och färger
1 tsk salt
0,5 purjolök, liten eller 3 salladslökar
2 avokador

Dressing:

1 vitlöksklyfta, liten
2 msk champagnevinäger
0,5 tsk strösocker
0,75 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

50 g vattenkrasse

15 minuter + 30 minuter för tomaterna att rinna av

Tomatsallad med avokado – gör så här:

  1. Skär tomaterna i grova bitar och lägg i en sil. Strö över salt, blanda om och låt rinna av ca 30 min.
  2. Ansa och strimla salladslöken. Gröp ur avokadorna och skär i klyftor.
  3. Dressing: Skala och pressa vitlöken. Vispa ihop vitlök, vinäger, socker, olja, salt och peppar. Ringla dressingen över tomater, lök och avokado och vänd ihop.
  4. Lägg salladen på fat och strö över vattenkrasse.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Sallader