Tomatpudding

Vill du bjuda på en lite annorlunda förrätt och vegetarisk förrätt som är rik på smak tack vare tomat, vitlök, persilja, timjan och basilika - testa tomatpudding!
Allt om Mat

Tomatpudding

  • 400 g Mutti Polpa finkrossade tomater
  • 1 st potatis
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 st morot
  • 1 st lagerblad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 knippa persilja
  • 1 kvist timjan
  • 1 knippa basilika
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • 2 st ägg
  • extra jungfruolivolja
  • 30 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen, finhacka moroten med persilja och timjan och ställ blandningen åt sidan.

  2. Finhacka schalottenlöken och vitlöken, lägg hacket i en kastrull med olivolja och lagerbladet och låt det hela torka/reduceras på medelvärme.Tillsätt sedan Muttis POLPA finkrossade tomater, morotshacket, salt och peppar och låt allt sjuda i 15 minuter, medan det rörs om med jämna mellanrum. Möjligtvis kan man behöva höja värmen, för att få till en tät konsistens.

  3. Mixa det hela med den kokta potatisen så det blir som ett mos, häll moset i en skål och tillsätt grädden, äggen, lite hackad basilika, ett uns salt och ett drag svartpeppar och rör om.

  4. Smörj formar med 8 cm i diameter och häll i blandningen i varje form. Koka i vattenbad i ugnen vid 180°  i cirka 35 minuter och servera puddingarna varma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!