55555

Recept på Tomatpizza med pesto. Egen pesto gör underverk med denna vardagspizza med tomater och oliver.

För 4 personer

Ingredienser

Tomatpizza med pesto

1 pizzadeg, kyld färdigkavlad (400 g)
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
3 dl parmesanost, riven
0,5 dl mandel, flagad
3 msk vatten
2 krm salt, + 0,5 tsk
6 tomater
75 g oliver, blandade svarta och gröna

Tillbehör

1 påse sallad, blandad (150 g)

15 minuter + 15 minuter i ugn

Tomatpizza med pesto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram pizzadegen och låt vila i rumstemperatur.
  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, 1 dl ost, mandel och vatten med mixerstav. Tillsätt 2 krm salt. Skär tomaterna i skivor.
  3. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på peston och lägg på tomaterna. Strö över 2 dl ost och oliver.
  4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min. Skär den i bitar och servera med sallad.