00000

Recept på Tomatpizza med pesto. Egen pesto gör underverk med denna vardagspizza med tomater och lök.

För 4 personer

Ingredienser

Tomatpizza med pesto

1 kyld färdigkavlad pizzadeg (400 g)
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl + 2 dl riven parmesanost
1/2 dl flagad mandel
3 msk vatten
2 krm + 1/2 tsk salt
6 tomater
75 g blandade svarta och gröna oliver

Tillbehör

1 påse blandad sallad (150 g)

15 min + 15 min

Tomatpizza med pesto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram pizzadegen och låt vila i rumstemperatur.
  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, 1 dl ost, mandel och vatten med mixerstav. Tillsätt 2 krm salt. Skär tomaterna i skivor.
  3. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på peston och lägg på tomaterna. Strö över 2 dl ost och oliver.
  4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min. Skär den i bitar och servera med sallad.