Tomatpizza med pesto

Recept på Tomatpizza med pesto. Egen pesto gör underverk med denna vardagspizza med tomater och lök.
Charlotte Jenkinson
Recept på Tomatpizza med pesto.
Recept på Tomatpizza med pesto. Foto: Lina Eriksson

Tomatpizza med pesto

  • 1 pizzadeg - kyld färdigkavlad (400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl parmesan - riven
  • 0,5 dl mandel - flagad
  • 3 msk vatten
  • 2 krm salt - + 0,5 tsk
  • 6 tomater
  • 75 g oliver - blandade svarta och gröna

Tillbehör

  • 1 påse sallad - blandad (150 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram pizzadegen och låt vila i rumstemperatur.

  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, 1 dl ost, mandel och vatten med mixerstav. Tillsätt 2 krm salt. Skär tomaterna i skivor.

  3. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på peston och lägg på tomaterna. Strö över 2 dl ost och oliver.

  4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min. Skär den i bitar och servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!