Tomatpesto

Tomatpesto med chilisting är också god som dipp och på grillat surdegsbröd.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 dl soltorkade tomater - marinerade
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin. Repa bladen från basilikan. Skala och hacka vitlöken.

  2. Mixa tomater, basilika, vitlök, ost och olja. Blanda i chilin. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!