00000

En snabblagad rätt som bör ätas nylagad då pastan är riktigt krämig och god.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 rigatoni, eller penne, portioner (280 g)
1 pkt ricotta, färskost el Philadelphia light (250 g)
2 pkt körsbärstomat, (500 g)
2 msk olivolja
1 msk strösocker
1 tsk örtsalt
1 basilika, kruka
2 krm svartpeppar, nymald

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med osten.
2. Halvera tomaterna. Fräs dem i oljan 2–3 min. Tillsätt sockret och fräs ca 1 minut. Salta tomaterna och blanda dem med basilikabladen rivna i små bitar.
3. Fördela pastan i varma tallrikar. Toppa med tomaterna. Peppra.

Ca 450 kcal per portion:
23 g fett • 39 g protein • 47 g kolhydrater