Tomatmarmelad med russin och syltad ingefära

Citron och vinäger ger en försiktig syra, socker och russin står för sötman. Ingefära och svartpeppar ger marmeladen speciell karaktär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 1 citron - rivet skal
  • 3 msk citron - pressad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2,5 dl syltsocker
  • 2 msk ingefära - syltad, finhackad
  • 1 dl russin - gula (sultanrussin)
  • 10 svartpepparkorn - hela

Tillbehör

  • gruyère

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Tvätta citronen och finriv skalet.

  2. Lägg alla ingredienser i en vid kastrull. Sjud på medelvärme, utan lock 10 min, tills sockret löst sig. Skumma eventuellt.

  3. Ta upp tomatköttet med hål-slev och lägg det i ett durkslag över en skål. Häll tillbaka den avrunna saften i kastrullen.

  4. Sjud saften ytterligare 15 min. Häll tillbaka tomatköttet i kastrullen och koka upp.  Låt svalna i rumstemperatur.

  5. Häll marmeladen i heta rengjorda glasburkar. Skruva på locken. Vänd dem uppochner, så att vakuum bildas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!