Tomatmarmelad med rosmarin

Tomatmarmelad med rosmarin är vacker att toppa brödet med, och god till ost- och charktallriken.
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk rosmarin - finhackad

Gör så här

  1. Tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker och rosmarin. Koka upp och skumma ytan. Låt marmeladen sjuda utan lock ca 30 min, tills den tjocknat. Rör om då och då så att den inte fastnar i botten.

  2. Häll upp marmeladen i en väl rengjord glasburk. Låt kallna och förvara den kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!