Tomatmarmelad

Till tomatmarmelad är det bra att använda fruktigare tomatsorter, t ex Kumato och stora plommontomater. Men vanliga röda fungerar också bra.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 8 - 9 tomater - gärna Kumato eller stora plommontoma
  • 2 citroner
  • 8 dl strösocker
  • 1 dl honung

Gör så här

  1. Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull.

  2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet. Blanda det med tomaterna. Skär bort resten av citronskalen (det vita) och skär fruktköttet i småbitar. Blanda med tomaterna och tillsätt socker och honung.

  3. Koka upp och skumma ytan. Låt marmeladen sjuda utan lock ca 1 1/2 timme  tills den tjocknat. Häll upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Låt marmeladen svalna och förvara den kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!