00000

Till tomatmarmelad är det bra att använda fruktigare tomatsorter,
t ex Kumato och stora plommontomater. Men vanliga röda fungerar också bra.

För 6 dl:

Ingredienser

8-9 tomater, gärna Kumato eller stora plommontoma
2 citroner
8 dl strösocker
1 dl honung

Tomatmarmelad – gör så här:

  1. Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull.
  2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet. Blanda det med tomaterna. Skär bort resten av citronskalen (det vita) och skär fruktköttet i småbitar. Blanda med tomaterna och tillsätt socker och honung.
  3. Koka upp och skumma ytan. Låt marmeladen sjuda utan lock ca 1 1/2 timme  tills den tjocknat. Häll upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Låt marmeladen svalna och förvara den kallt.