Tomatmarinerad lammentrecôte med couscous

Lammköttet marineras i minst 8 timmar och sedan är det bara att lägga det på grillen. Det går också bra att steka det i ugnen på 175° 20-25 min, till en innertemperatur på 60°.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g lammentrecôte
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 2 vitlök - klyftor, hackade
  • 1 tsk salt

Couscous

  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl couscousgryn
  • 1 dl sultanrussin - ljusgula
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl bladpersilja - grovhackad
  • 2 paprikor - stora, röda
  • 250 g halloumiost

Till servering

  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i köttet. Låt det marinera 8 timmar i kylen.

  2. Couscous: Koka upp grönsaksbuljong och olivolja i en kastrull. Tillsätt couscous och russin. Dra kastrullen från värmen och låt grynen svälla under lock. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persilja.

  3. Grilla lammentrecôten runt om på låg värme ca 20 min, rulla in den i folie och låt vila ca 10 min innan den skärs upp i tunna skivor. Grilla paprika och halloumi och servera med couscous och en klick matlagningsyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!