Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin
Tomatmajonnäs med rostad vitlök
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk rapsolja - + 2 dl
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 tsk strösocker
- 2 krm salt
- 1 tomat
Gör så här
-
Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök, chili och tomatpuré i 2 msk olja i en kastrull under omrörning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna.
-
Skrapa över tomatfräset i en mixerkanna och tillsätt ägg, senap ooh 2 dl olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa slätt till en tjock majonnäs. Smaka av med socker och krydda med salt.
-
Halvera och kärna ur tomaten. Skär tomatköttet i små tärningar. Blanda ner dem i majonnäsen. Ställ i kylen fram till servering.