Tomatjuiceshot

Tomatjuiceshotsen förbereds med fördel dagen innan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 tomater - stora, mogna, röda eller gula
  • 1 tsk örtsalt
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 4 cl vodka - (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar. Lägg dem i en liten kastrull, tillsätt örtsaltet, sockret och oljan. Koka upp på svag värme under omrörning. Sjud ca 30 min under lock tills tomaterna är mjuka. Rör om då och då.

  2. Passera tomaterna genom finmaskig sil direkt i en skål. Låt kallna. Smaka eventuellt av med mera salt och några droppar vodka. Servera i snapsglas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!