00000

Tomatgratinerade spättarullar med tapenade kommer snabbt på matbordet tack vare färdig tapenade och tomatsås.

För 4 peronser:

Ingredienser

600 g spättafiléer, MSC-certifierad
1 burk tapenade, (200 g)
1 burk tomatsås, (500 g)
2 dl ost, riven
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g haricots verts, frysta
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

800 g potatis, gärna pressad

20 minuter + tid i ugn

Tomatgratinerade spättarullar med tapenade – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på tapenade och rulla ihop filéerna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Bred tomatsås på fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt bönorna och låt dem fräsa med ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Servera fisken med kokt, gärna pressad potatis och bönor.