Tomatgratinerade spättarullar med tapenade

Tomatgratinerade spättarullar med tapenade kommer snabbt på matbordet tack vare färdig tapenade och tomatsås.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer - MSC-certifierad
  • 1 burk tapenade - (200 g)
  • 1 burk tomatsås - (500 g)
  • 2 dl ost - riven
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g haricots verts - frysta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 800 g potatis - gärna pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på tapenade och rulla ihop filéerna. Lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Bred tomatsås på fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt bönorna och låt dem fräsa med ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera fisken med kokt, gärna pressad potatis och bönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!