Tomatgratinerad fänkål

Serveras som ensamrätt eller till rökt kött eller fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g fänkål
  • 0,5 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 l vatten
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 vitlök - klyfta
  • 1 squash - liten
  • 2 lökar - gula, med blast
  • 0,5 dl olivolja
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär bort roten och skiva fänkålen på längden. Ta ev bort ytterskalen om de är grova. Skölj och koka fänkålen i lättsaltat citronvatten tills den börjar bli mjuk, 10-15 minuter. Häll av vattnet.

  2. Hacka persilja och vitlök, skiva squash och lök, använd även blasten.

  3. Lägg fänkål och squash i ugnssäker form och häll över oljan. Vänd runt grönsakerna. Lägg i tomater, persilja, vitlök och lök. Salta och peppra. Strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!