4.34.34.34.34.3

Tomatflarn med getost och honung är ett vackert och gott tilltugg, fin förrätt eller serverad på en buffé.

För 8 personer:

Ingredienser

500 g tomater, små, i olika fäger
1 smördegsplatta, kyld (250 g)
150 g chevroux, (bredbar getost)
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl ost, riven, lagrad , t ex brännvinsost
2 tsk honung, flytande
3 msk timjan, grovt hackad

15 minuter + 15 minuter i ugn

Tomatflarn med getost och honung – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva tomaterna.
  2. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt. Bred osten över degen. Lägg på tomaterna. Krydda med salt och peppar och strö på det mesta av den rivna osten.
  3. Grädda tarten mitt i ugnen 15–20 min tills degen fått lite färg.
  4. Låt tarten svalna. Ringla över honung och strö på timjan och resten av osten. Klipp tarten i bitar och servera.
Fler recept med: Buffémat, Matpaj, Vegetariskt