Tomatflan

Recept på tomatflan. Ett frasigt flan med tomater och sälta från sardell, oliv och pecorino.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 smördegsrulle - kyld (250 g)
  • 1 ägg
  • 50 g pecorino - riven
  • 500 g tomater - i olika färger
  • 6 sardellfiléer
  • 1 dl oliver - svarta, små
  • 2 msk kapris
  • 2 oreganokvistar - eller timjankvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär av 1 cm av kanten på degen och pensla den med ägg. Lägg tillbaka kanterna som en ram på degen. Strö över osten.

  2. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills degen fått fin färg.

  3. Skiva tomaterna. Dela sardellerna. Fördela tomater och sardeller över smördegsbottnen. Strö över oliver, kapris och örter. Grädda ytterligare ca 30 min. Låt svalna före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!