Tomatfisk i papper

Härliga ångor stiger upp ur paketet när det öppnas på tallriken. Och en god sky omger fisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g hokifilé - eller sejfilé
  • 2 bakplåtspapper - ark
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 dl tomater - lätt, torkade (Ridderheims Pomamore) eller 1 ask färska körsbärstomater
  • 1 dl dill - plockad
  • 45 g smör

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt
  • 150 g sallad - blandad (1 påse)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela bakplåtspapperen på mitten. Lägg dem på en plåt. Fördela fisken mitt på papperet. Salta och peppra. Lägg på tomater och dill.

  2. Hyvla en skiva smör på varje. Vik ihop papperet och nyp ihop kanterna ordentligt. Ugnsbaka paketen mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Severa med kokt potatis och sallad.

Tips: Variera med olika örtkryddor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!